W kwietniu Akademia Wina pod hasłem Wina do jajek, pasztetów, mazurków… Tym razem do degustacji włoskie wermuty i koktajle na ich bazie, poznamy historię tego niezwykłego wina wzmacnianego. Zawitamy do Jerez i Piemontu, by raczyć się sherry (jedno z nielicznych idealnych do jajek) i delikatnym moscato d’Asti, na koniec Dolina Rodanu od nowego producenta Ferraton. Cena za cały zestaw (6 butelek win) to 350 zł. Degustacje odbywają się również w Salonie M&P Praga Strzelecka, ul. Strzelecka 27/29 w Warszawie. Godz. 19.30. Koszt: 50 zł. Do każdej degustacji serwowane są przystawki.
31 marca – Włoskie wermuty w koktajlach i nie tylko
Benini Vermouth Extra Dry (1 l – 45,5 zł)
Benini Vermouth Rosso (1 l – 45,5 zł)
7 kwietnia – Sherry (Jerez)/Moscato d’Asti (Piemont)
Manzanilla La Guita (0,75 l – 67 zł)
Moscato D’Asti Massolino (0,75 l – 99,99 zł)
28 kwietnia – Dolina Rodanu – Ferraton
Ferraton Samorens Blanc (0,75 l – 63 zł)
Ferraton Samorens Rouge (0,75 l – 63 zł