Laureaci Warsaw Spirits Competition 2020: Nalewkarnia Longinus

Tym filmem rozpoczynamy prezentację tegorocznych laureatów konkursu Warsaw Spirits Competition. Zaczynamy od Rafała Dzilińskiego i jego Nalewkarni Longinus, która zdobyła Grand Prix konkursu, Nalewka z Orzecha Włoskiego otrzymała od jurorów notę 96,2 na 100 punktów.

1 komentarz do “Laureaci Warsaw Spirits Competition 2020: Nalewkarnia Longinus”

  1. Miło się słucha człowieka z pasją:) ma Pan rację orzech jest ciężki ale wdzięczny z czasem, ja pamiętam że moja orzechowa też jakąś nagrodę zgarnęła:) co do agrestu ciężka sprawa owoc z alkoholem słabo reaguje mi każda próba się nie sprawdziła chodź pomysł jest świetny bo nigdy nie widziałem nalewek z agrestu na rynku. Taki pomysł na szybko jak by wykorzystać tylko skórki agrestu? Końcowa kwestia to starzenie w dębie… Nalewek owocowych raczej bym unikał prędzej w glinie… Dąb się sprawdza w trwałych smakach owoce po kilku latach jak sam Pan wspomniał zmieniają smak… Jednak jak potrzebowałem posmak dębu w jakimś produkcie do którego to pasowało np. pigwa to tylko część nalewu była leżakowana w dębie i potem w odpowiedniej proporcji dodawana. Pewnie nie uda mi się kupić tej orzechowej z konkursu a szkoda 🙁 będę się rozglądał może się akurat trafi. Pozdrawiam

Komentarze są wyłączone.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.