niezwykły gin stworzony przez firmę Christian Drouin z Normandii, która od trzech pokoleń specjalizuje się w wytwarzaniu kalwadosów. Użyto tu połączenia dwóch destylatów – zbożowego i jabłkowego, tego samego, z którego robiony jest kalwados. Jak wyjaśnia Guillaume Drouin, twórca receptury Le Gin, każdy z dodanych składników jest osobno redestylowany w miedzianych alembikach i dopiero na końcowym etapie są one ze sobą kupażowane. Mamy tu: jałowiec, imbir, laskę wanilii, skórki cytryny, kardamon, rumianek, płatki róży i migdały. Z jednego odpędu powstaje zaledwie 2850 butelek, nie jest to więc produkt tani, lecz absolutnie butikowy. Aromat jest delikatny, wyczuć w nim można zarówno jabłko, jak i zioła oraz cytrusy i wanilię. Smak jest zupełnie niezwykły, gdyż po pierwszym ataku jałowca mamy w ustach… wędzonego łososia z cytryną i kardamonem. Gin wprost stworzony do podawania z gravlax. Moc – 42%.