rodzina Lemorton ma długą historię w tworzeniu kalwadosów – obecnie jest piąta generacja zajmująca się ich produkcją. Firmą kierują Roger i jego syn, Didier. Posiadłość liczy 9 hektarów, z czego większość zajmują sady grusz, a w mniejszej części jabłoni. Przy zestawianiu kalwadosów na każde trzy jabłka przypada siedem gruszek. Destylacja jednokrotna odbywa się we własnych alembikach, a potem destylat leżakuje w beczkach, na ogół o mocy około 70%.
W swojej kolekcji mają kalwadosy od rocznika 1926, ale też można znaleźć znakomite trunki w wieku pięciu czy dziesięciu lat z apelacją Domfrontais. Charakter trunków odzwierciedla terroir, podstawa to głębia gruszek z nutami jabłecznymi, czasami z akcentami białego pieprzu i karmelu, a czasami lekko kwaskowe z miękkimi nutami pieczonych owoców i przypraw. Produkują również sery typu camembert, które idealnie współgrają z kalwadosem.