Serię kraftowych nalewek owocowych Mazurskiej Manufaktury S.A. wzbogaciły dwie nowe orzeźwiające propozycje o smaku mandarynki oraz cytryny z miętą. Do ich produkcji zostały wykorzystane naturalne soki z cytryny i mandarynki, a także maceraty świeżej mięty pieprzowej i cytrynowej. Tworzone są metodą rzemieślniczą, w małych partiach, na bazie własnej, tradycyjnej receptury, z wykorzystaniem wysokiej jakości spirytusu pszeniczno-żytniego oraz wody z własnego ujęcia, z mazurskich źródeł. Nalewki wyróżniają się na rynku także ze względu na ich design – są dostępne w oryginalnych butelkach z zamknięciem typu swing-top. Wcześniej w serii ukazały się Rześka Pigwa i Kwaśna Wiśnia.
Jak twierdzą przedstawiciele Mazurskiej Manufaktury, nowości kraftowe sprawdzą się w szczególności jako baza do wakacyjnych, orzeźwiających koktajli.
– Cytryna z Miętą wymaga jedynie dodania dużej ilości lodu, wody gazowanej oraz soku z połowy cytryny lub limonki. Z kolei nalewka o smaku mandarynki dobrze komponuje się z sokiem ananasowym i piwem imbirowym – w tym przypadku także nie żałujmy lodu – podpowiada Szymon Lipka z Mazurskiej Manufaktury S.A.
Wszystkie produkty z kraftowej serii nalewek pod marką Mazurskiej Manufaktury można nabyć w wybranych sieciach specjalistycznych, jak również w lokalnych hurtowniach i sklepach spożywczych na terenie całego kraju. Dostępne w pojemnościach 500 ml.