Lubuski bez alkoholu

Marka Lubuski, polski lider na rynku ginów, wprowadza do swojego portfolio nowość. Lubuski Free to pierwszy polski bezalkoholowy zamiennik ginu. Jest lekki i niskokaloryczny, a do jego produkcji zastosowano aromatyczny i intensywny destylat jałowca – ten sam, który jest w ginie Lubuskim. Są tu też subtelne nuty lawendy, majeranku i bergamotki, a także odświeżający zapach kolendry i imbiru. Lubuski Free jest lekki i niskokaloryczny, bo to tylko 0,6 kcal w 100 ml.

Produkt właśnie trafił na sklepowe półki. Lubuski Free doskonale sprawdza się w modnych ostatnio moktajlach, czyli bezalkoholowych drinkach.
– Marka Lubuski, jako lider rynku, wprowadza innowacyjne rozwiązania i odpowiada na potrzeby ze strony konsumentów segmentu – mówi Marta Tyszkowska, kierownik marki w firmie Henkell Freixenet Polska. – Nasz produkt stworzony został z myślą o konsumentach, którzy doceniają smak drinków na bazie ginu, ale w danym momencie nie mogą z nich skorzystać – np. osoby uprawiające sport, osoby stroniące od alkoholu, kierowcy, osoby dbające o linię. Obserwujemy dynamicznie rozwijający się rynek alkoholi. Jednym z wiodących trendów, obecnych w różnych kategoriach alkoholi, od piw smakowych, przez wina aż po napoje spirytusowe jest moda na NoLo, czyli bezalkoholowe lub niskoalkoholowe odpowiedniki popularnych napojów – tłumaczy Marta Tyszkowska.
Bezalkoholowe produkty to już konieczność w dobrze wyposażonym barze – potwierdza Marek Posłuszny, jeden z najlepszych barmanów flair na świecie, ambasador Ginu Lubuskiego.
– Ilość osób deklarujących abstynencję z roku na rok jest coraz większa i w związku z tym liczba spożywanych alkoholi 0% wzrasta w zaskakującym tempie. Goście coraz częściej szukają nowych, bezalkoholowych smaków w koktajlach i dlatego też, warto mieć na barze jeden lub dwa produkty 0%, dzięki który w prosty sposób możemy nadać naszym moktajlom, czyli właśnie bezalkoholowym drinkom, aromatyczny smak zbliżony do prawdziwego alkoholu. Jednym z najczęściej wybieranych „alkoholi bezalkoholowych” jest właśnie gin, który konsumenci cenią za lekkość, aromatyczności i różnorodność smaków – tłumaczy Marek Posłuszny.
Lubuski Free to produkt dla fanów miksologii, bo jest przeznaczony do konsumpcji – podobnie jak gin – w drinkach. – Nowy Lubuski będzie się dobrze układał w prostych połączeniach typu Gin&Tonic, jak również w moktajlach wieloskładnikowych, które potrzebują jałowcowo-ziołowego dodatku smaku – mówi Marek Posłuszny. – Polecam chociażby połączenie Lubuskiego Free, toniku zero, cytryny i ogórka. Do tego oczywiście kostki lodu.
Więcej autorskich przepisów Marka Posłusznego, Ambasadora Ginu Lubuskiego, znaleźć można na fanpage Ginu Lubuskiego w serwisie Facebook.
Gin Lubuski to jeden ze sztandarowych produktów firmy Henkell Freixenet Polska, to najpopularniejszy gin w Polsce. Jego receptura jest niezmienna od 1987 roku. Do wersji Original sukcesywnie dołączają kolejne – np. warianty infuzowane smakami cytrusów, ziół i owoców. Na sklepowych półkach znaleźć można m.in. Gin Lubuski Bitter Orange, Lubuski Fresh Lime czy Lubuski Botanic Light. Od 2009 roku marka należy do firmy Henkell Freixenet Polska, a produkcja odbywa się w Toruniu.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.