duński producent piwa i destylatów. Mikkel Borg Bjergsø w 2006 roku zaczął eksperymentować z tworzeniem własnych piw. Wkrótce dołączył do niego kolega ze szkoły, Kristian Keller. I tak Mikkel i Keller zaczęli wytwarzać własne piwa w minibrowarze Ørbæk. Z czasem dołączyli do tego destylaty, które powstają w małych miedzianych alembikach. Najpierw piwne, leżakowane w beczkach po sherry oloroso, po bourbonie i po rumie. Potem doszły własne gin i wódka. Do produkcji piw i destylatów wykorzystują chmiel simcoe, wyhodowany na początku XXI wieku w USA z myślą o piwach typu India Pale Ale. Mikkeler Spirits Botanical Gin (44%) to mieszanka: chmielu, jałowca, kolendry, skórek pomarańczy, trawy cytrynowej, anżeliki i kardamonu. W aromacie: zboże, grapefruit, jałowiec. W ustach delikatnie, słodko, posmak soczystej gruszki, pomarańczy, mandarynki. W finiszu słód i jałowiec. Zachwycająca jest ich Dry Hop Simcoe Vodka (44%) z pszenicy ozimej, z dodatkiem chmielu. Aromat słodki – szyszki chmielu, słód, trochę czarnego bzu i róży. W smaku również kwiatowo i chmielowo, dochodzi posmak słodkich czerwonych pomarańczy. A w finiszu – miód kwiatowy.