słodki, delikatny i przyjemny rum produkowany w Nikaragui. Występuje w wielu wersjach wiekowych: 8-letni leżakuje w beczkach z amerykańskiego dębu, w smaku tytoń i miód, 10-letni ma smak orzechowo-miodowy, 12-letni to miód, kakao i kawa, 15-letni ma smaki kakao, wanilii i ostrzejsze tytoniu. Niezwykły 19-letni leżakuje 17 lat w beczkach z amerykańskiego dębu a ostatnie dwa lata w beczkach po armaniaku, w smaku czuć figi i wanilię. Słodki 21-letni ostatni czas starzenia spędza w beczkach po porto lub po sherry (są dwie wersje do wyboru). I jeszcze jest XO, leżakująca minimum 21 lat w beczkach z amerykańskiego dębu, również słodka w smaku. Wszystkie te naprawdę wysokiej klasy trunki (z wyjątkiem 21-letnich) pakowane są w zwykłe butelki z niegustownymi etykietami i wyglądają jak tani rum do koktajli, może dlatego tak trudno je dostać w Europie.