Morawskie wina w Eterii

20 maja w restauracji Eteria w Warszawie o godzinie 18.00 odbędzie się degustacja win czeskich. Gościem specjalnym będzie Pan Marek Spalek, sommelier i producent win z Moraw, który opowie o winnicach: Drnholec, Spalek, Nove Vinarstvi, których wina zaskakują wyrazistością i bukietami. Pan Marek Spalek wraz z szefem kuchni Rafałem Stalką zaproponują: placuszki z cukinii z łososiem do wina Cepage Veltlinske zelene suche 2013, wątróbkę cielęcą z pieczonym jabłkiem do Village Svatovavrinecke rose 2013, krem warzywny do Voc Znojmo Sauvignon suche 2013, krewetki na maśle wraz z Voc Znojmo Ryzlink rynsky 2013, pieczoną pierś z gęsi do wina Vinarstvi Drnholec Tramin cerveny 2012, a do deseru Vinarstvi Drnholec Chardonnay 2011. Zaproszenie w cenie 130 zł od osoby.


Organizator prosi o telefoniczną rezerwację ze względu na duże zainteresowanie wieczorem. Restauracja Eteria, Słomińskiego 19, lok.502, wejście od Dzikiej. Telefon: (22) 637 55 37.

1 komentarz do “Morawskie wina w Eterii”

  1. Nie win czeskich a morawskich. Różnica jest i to znaczna! A powiedzieć Morawianinowi, ze jego wino jest czeskie … :). Czeskie wina też są, np. z okolic Melnika.

Komentarze są wyłączone.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.