wysokiej jakości cachaça, czyli brazylijska wódka z trzciny cukrowej, produkowana przez firmę Fazenda Soledade z okolic Rio de Janeiro, znaną w Europie przede wszystkim dzięki popularnej cachaça CanaRio. Nêga Fulô produkowana jest od 1977 roku i dostępna w kilku wersjach, w tym ekskluzywnej, leżakującej przez trzy lata i oferowanej w kamionkowych flaszach. Europejskim dystrybutorem jest koncern Diageo a na rynku niemieckim firma Borco z Hamburga, ale dostępna jest w Europie tylko jedna wersja – młoda biała cachaça w oplatanych trzciną butelkach. Firma Fazenda Soledade, mimo bliskości wielkiej aglomeracji, ulokowana jest w dziewiczo czystym regionie leśnym, w wiosce Nova Friburgo, tu też jest źródło wody wykorzystywanej do rozcieńczania alkoholu. Cachaça jest dwukrotnie destylowana w małych miedzianych alembikach. Proces starzenia trunku trwa od roku do trzech lat i podzielony jest na trzy etapy. Początkowo trunek trafia do wielkich beczek typu tun, zrobionych z egzotycznego drewna Jequitibá, które przekazuje trunkom nuty cytrusowe. Następnie leżakuje w starych beczkach z amerykańskiego dębu, by na sam koniec trafić ponownie do wielkich beczek, tym razem wykonanych z innego egzotycznego drzewa – Ipê. To ostatnie oddaje alkoholowi smak tytoniu i ziół. Przed rozlaniem do butelek jest filtrowana przez węgiel drzewny.