23 marca do sprzedaży trafiła nowa edycja whisky Kilchoman Loch Gorm 2015. Tak jak poprzednie edycje, Loch Gorm leżakował w beczkach po sherry oloroso. Różnica w stosunku do poprzedniej edycji jest głównie taka, że wykorzystano mniejsze beczki po sherry – typu hogsheads, podczas gdy poprzednio były to beczki typu butts. Jest to też nieco starsza whisky od poprzedniej edycji, producent informuje, że leżakowała ponad 5 lat. Jak mówi Anthony Wills, założyciel destylarni Kilchoman: – Tegoroczna edycja leżała w mniejszych beczkach po sherry, dzięki czemu jest bardziej intensywna i bogatsza w smaku.
Kilchoman świętuje w tym roku dziesięciolecie, w 2005 roku napełnili swoją pierwszą beczkę. To najmłodsza destylarnia na wyspie Islay. Polskim dystrybutorem whisky Kilchoman jest firma M&P Alkohole i Wina Świata.