Nowy torfowy anCnoc

Knockdhu Distillery ogłosiło trzy nowe limitowane edycje whisky anCnoc z torfowanego słodu – Peaty Collection. Wszystkie dojrzewały w beczkach po bourbnie i mają 46%. Są to następujące whisky: Tushkar (natorfowanie: 15 PPM), niestety dostępny wyłącznie w Szwecji. Barwa złota, aromat: miód i wanilia oraz torf, przebija nuta świeżych jabłek, skórka pomarańczowa i cięte kwiaty. W ustach bogata i pełna, dużo dymu drzewnego, egzotyczne przyprawy, miód, słodycz toffi i nuta świeżo wyciśniętych cytryn. W finiszu dym torfowy i skóra. Flaughter (14,8 PPM), barwa złota, aromat dymu i popiołu, a głębiej nuty wanilii, toffi, kremowej słodyczy. W ustach ciepła i gładka, torf oraz nuty aromatycznego tytoniu fajkowego, sad owocowy, brązowy cukier, delikatne nuty medyczne. Finisz dymny. I wreszcie najmniej torfowy Rutter (11 PPM), barwy złotej, aromat – początkowo ostre nuty dymu, szybko jednak odsłaniają się delikatne przyprawy, soczyste ananasy, wanilia. Smak treściwy, torf, ale też miód, krem waniliowy, toffi, w finiszu skóra oraz świeżość zielonych jabłek.


Z okazji premiery nowych whisky Knockdhu Distillery ogłosiła na swojej stronie prosty konkurs, wystarczy odpowiedzieć na pytanie związane z tymi whisky i można wygrać wycieczkę do Szkocji, do destylarni Knockdhu. Odwiedzi przyjmowane są do 30 kwietnia.

1 komentarz do “Nowy torfowy anCnoc”

Komentarze są wyłączone.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.