Zvole to typowa destylarnia usługowa, prywatna, produkująca okowity na potrzeby okolicznych rolników i sadowników. Właścicielką gorzelni jest pani Eva Najmanová, a produkuje się tu destylaty owocowe z produktu przefermentowanego przez sadownika. Zacier powinien być w ilości nie mniejszej niż 130 litrów. Czas destylacji jednej partii (250 l) wynosi 3-4 godziny. Jeśli właściciel dostarczonego produktu życzy sobie śledzić proces produkcji jest dla niego przygotowane miejsce.
Na wytworzenie 1 l alkoholu 50% potrzeba 14-15 kg wiśni, 10-14 kg śliwek lub 15-17 kg gruszek. Wydajność uwarunkowana jest ilością cukru w owocach. Nie należy używać do zacieru owoców niedojrzałych, nadpsutych. Przedestylowany trunek rozcieńcza się do żądanej mocy, na ogół jest to 51%. Gorzelnia jest w stanie przedestylować każdy owoc: wiśnie, czereśnie, winogrona, porzeczki, warunkiem jest tylko to aby pochodziły z sadów czy winnic zlecającego. Produkt można odebrać cysterną, ale istnieje możliwość butelkowania na miejscu wraz z etykietami.
Destylarnię można zwiedzać, wycieczki są organizowane dla grup, jak i też dla osób indywidualnych, należy się tylko wcześniej umówić.
Na stronie gorzelni została umieszczona szczegółowa instrukcja jak należy przygotować zacier, który później zostanie poddany destylacji.
Gorzelnia leży przy głównej ulicy miasta, przy trasie nr 44 w Czechach w powiecie Šumperk, kraju ołomunieckim.