rodzina Giraud zajmuje się produkcją koniaków w Bouteville od XVII wieku. Mają własne winnice w regionie Grande Champagne i tylko z nich pochodzą winogrona – ręczmnie zbierane – na destylat. Oferta to koniaki: Elegance, VSOP, Napoléon, Vieille Réserve 15 ans, Extra Vieux 25 ans, Très Rare i Héritage. W przypadku Vieille Réserve nosie dominują tytoń i morele. W smaku w pierwszej chwili słodko, brzoskwinie, ale zaraz smak robi się taniczny, wytrawny, tytoniowy, orzechy włoskie, ale też wiśnie i lukrecja. Finisz bardzo długi, cierpki, herbaciany. Extra Vieux w aromacie ma: orzechy laskowe, wanilię i toffi. W smaku słodko-cierpko-gorzko i bardzo harmonijnie te smaki przechodzą jeden w drugi – z moreli i gruszki do herbaty, a na tytoniu i dębinie kończąc, w finiszu zaś – skóra.