Firma Proximo Spirits otwiera pierwszą od czasów prohibicji destylarnię whiskey na Manhattanie. Jej budowa trwała sześć lat. Nazywa się Great Jones Distilling Co. Przewidziane są wizyty i degustacje.
Destylarnia przy 686 Broadway zajmuje ponad 8500 mkw. powierzchni. Ulokowano ją w budynku z 1939 roku. Są tu: restauracja, bar, sala konferencyjna, sklep, destylarnia zaś ulokowana jest w piwnicach, są tam dwie miedziane kolumny i alembik. Odwiedzający destylarnię do baru i restauracji mogą przejść wydrążonym w ziemi tunelem, który ma przypominać te, których używano w czasach prohibicji do szmuglowania beczek z whisky.
Za projekt Great Jones Distilling Co. odpowiada Juan Domingo Beckmann, którego rodzina od jedenastu pokoleń działa w branży alkoholowej, m.in. dystrybucją tequili w USA. Trzy pierwsze powstające tu marki to: Great Jones Straight Bourbon, Great Jones Four Grain Bourbon i Great Jones Rye Whiskey. Wszystkie powstają w 100% z ziarna z regionu znanego jako Black Dirt , ze stanu Nowy Jork, dwie godziny drogi na północ od Manhattanu. Projekt zatrudnia ponad sto osób. Czas dla odwiedzających – od środy do niedzieli, w godzinach 12-22.