limitowana edycja rumu z Panamy, z pojedynczej beczki z destylarni Alcoholes del Istmo S.A. To rum melasowy, fermentacja trwała trzy dni, destylacja w systemie czterokolumnowym. Leżakował 3,5 roku w gorącym klimacie Panamy w beczkach po bourbonie, a potem jeszcze przez rok w beczkach po koniaku w magazynach Maison Ferrand we Francji. Po tym okresie trafił na kolejne półtora roku do beczek o pojemności po 225 l po marsali. Butelkowany z mocą 45,2%. Aromat octanowy, tytoniowy, intensywny, mocno estrowy, zaskakująco taniczny jak na młody rum z Panamy. Nuty bananów, ananasa, lekko czekolady, cynamonu. W ustach słodycz i taniczność, pomarańcze, brzoskwinie, papaja, ale też skóra, tytoń. W finiszu – wiśnie w czekoladzie, orzechy brazylijskie, likierowe wino. W Polsce w ofercie Pinot Wine & Spirits.