Pomme Pom

angielska jabłkowa brandy, która leżakowała trzy lata w dębowych beczkach. Powstała w destylarni Adnams, jej twórcą jest John McCarthy, który przedestylował Hogan’s English Cider. Cydr ten powstał z soku z trzydziestu różnych odmian angielskich jabłek,z regionów: Herefordshire, Gloucestershire i Worcestershire. Przedestylowany w małym miedzianym alembiku. O beczkach wiadomo jedynie tyle, że są one z europejskiego dębu, prawdopodobnie nowe, gdyż bardzo zdominowały smak i aromat jabłkowej brandy – czuć przede wszystkim wanilię, odrobinę cynamon. Zupełnie inny styl niż francuski kalwados.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.