Porfidio The Suave Añejo 2010

Agave Shochu, pierwsze shochu zrobione z agawy, w dodatku w Meksyku, leżakowane w białym amerykańskim dębie. Jednokrotna destylacja. Dwa lata w beczce 110 l, drewno z Pensylwanii, ale beczka skonstruowana w Australii. Krótka fermentacja syropu z agawy, drożdże komercyjne. 8 g cukru w finalnym produkcie. Moc – 25%. Bardzo aromatyczne. Aromat słodki, miodowy i sporo wanilin dębiny, nuta trawy, jabłka, gruszki, agrest, owocowa słodycz, powidła gruszkowe. W ustach bardzo delikatne, owocowe, miodowe, słodkie śliwki, bardzo słodkie jabłka. Długi finisz pełen bardzo słodkich, bardzo dojrzałych jabłek, gruszek. Wybitny produkt.

Zostaw komentarz

Przewijanie do góry
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2025

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.