Dariusz pasjonata i już w sumie ekspert, zrobił świetne wrażenie, jak i jego białe wina. A tak sam opowiada o początkach: „Przygoda z winoroślą zaczęła się w 2002 roku, od posadzenia krzewów Lidii przed wjazdem do garażu naszego nowo wybudowanego domu. Wówczas moja wiedza na temat odmian była dość skromna i kończyła się raczej na kolorach gron tj. zielone, różowe i granatowe…”.
Winnica jest rodzinnym przedsięwzięciem, a wina nazywane są imionami członków rodziny – wina białe, imiona żeńskie; wina czerwone i różowe, imiona męskie.
Pierwsze nasadzenia powstały w 2008 roku – na początku 30 arów. Po dwóch latach dokupili hektar, potem kolejny. Obecnie winnica ma 2,2 ha. Sprzedają 10 tys. l wina rocznie. 55% to wina białe, 45% czerwone. Białe: solaris, muscaris, palava, gewurztraminer, pinot grigio, riesling, chardonnay, hibernal, bianca i seyval blanc, czerwone: pinot noire, zweigeltrebe, dornfelder, cabernet dorsa, regent, leon millot i marechal foch, rondo. Wina podkarpackie cechuje duża kwasowość, krótki jest okres wegetacji, w białych to świetnie zdaje egzamin.