Należąca do Suntory marka Maker’s Mark wypuściła swoją pierwszą whisky pszeniczną pod nazwą Star Hill Farm – pierwszą w historii destylarni whiskey, która nie jest bourbonem. Pierwsza edycja rocznikowana 2025 składa się z dwóch zacierów, pierwszy to 70% czerwonej pszenicy ozimej i 30% słodowanego jęczmienia, drugi to 100% słodowanej czerwonej pszenicy ozimej. Jest to mieszanka beczek w wieku 7-8 lat, zabutelkowana z mocą 57,35%. Star Hill Farm Whisky to nazwa dużego gospodarstwa rolnego, przy którym znajduje się gorzelnia Maker’s Mark Distillery, założona przez Margie i Billa Samuelsa Sr. w 1953 roku.
Star Hill Farm Whisky będzie pierwszą, która otrzyma certyfikat Estate Whiskey – nowe oznaczenie od The Estate Whiskey Alliance, stworzone przez University of Kentucky. Certyfikacja podkreśla korzyści płynące z lokalnego pozyskiwania i zrównoważonej produkcji w branży whisky. Whiskey Estate jest produkowana w całości w jednej gorzelni, przy użyciu ziaren pochodzących z gruntów będących własnością lub kontrolowanych przez markę.