rum destylowany we Włoszech, w zakładach Roner. Przefermentowana melasa sprowadzana jest z Ameryki Południowej, rum destylowany jest w aparacie do grappy. W przypadku wersji starzonej maturacja przebiega w beczkach z francuskiego dębu po okowicie jabłkowej z jabłek grafensteiner. To beczki z dolnego rzędu systemu solera, w których okowita leżakowała przez ok. 7-8 lat. W przypadku rumu R74 White (52%) mamy w aromacie dużo bananów, drożdży, fermentacji, w stylu cachaça czy rhum agricole – milupa, nuta przypieczona i biała czekolada. W smaku: wędzony ser, guma arabska, ale po chwili pojawia się słodycz: morele, brzoskwinie, gruszki, smażone banany. Finisz – wędzona ryba, węgiel drzewny, delikatna słodycz, migdały, sporo drożdży. Bardzo ciekawy młody rum. W przypadku wersji R74 Brown (40%) w aromacie przyprawy korzenne – gałka muszkatołowa i cynamon, pieczone jabłka, drzewo sandałowe. W smaku: rodzynki, figi, herbata, tytoń, orzechy. W finiszu marcepan i pieczone jabłka.