Ratzeputz

Uch, mocna rzecz – destylat z korzenia imbiru. Ma to 58%, ale dodatkowo uczucie gorąca potęguje ostry imbir. Jeśli ktoś lubi imbir marynowany w dużych ilościach, to może Ratzeputz mu zasmakuje, choć moim zdaniem więcej niż kieliszek wypić się nie da. Produkowany od XIX wieku w Celle, w Saksonii.

1 komentarz do “Ratzeputz”

  1. No właśnie, kiedyś kupowałem online z Niemiec Ratzeputza, dziś nie potrafię bo odpisują mi że do polski nie wysyłają. nawet amazon czy Ebay. Do Celle, niestety się nie wybieram. A jest idealny dla mnie – żołądkowca.
    Czyli: potrzebuję pomocy w nabyciu kilku butelek takowego.
    Pozostaję z uszanowaniem, Marian Roszak
    roszakmarian@gmail.com

Komentarze są wyłączone.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.