marka doskonałych palinek destylowanych z wielu gatunków węgierskich owoców, starzonych w dębowych beczkach, są to wódki jednokrotnej destylacji, sprzedawane w krótkich seriach, a w związku z tym dość drogie. Mamy zatem palinki powstałe w wyniku maceracji owoców: Ágyas Cseresznye (wiśniowa), Ágyas Málna (malinowa), Ágyas Vilmoskörte (gruszkowa), jest też śliwowica: Barrique Szilva (niezbyt dobra, 45% i zbyt ostra w smaku), rodzaj grappy z wytłoków z tokajskich winogron: Barrique törköly, dość dobra choć mocna, 42%, jabłkówka: Erlet Alma, morelowa: Kajszibarack oraz seria cudownych palinek z dodatkiem miodu: Mézes Ágyas Meggy (wiśnie z miodem), Mézes Barack (morela i miód), Mézes körte (gruszka i miód) oraz Mézes Szilva (śliwka i miód). Wspaniały smak tym palinkom nadaje dębina, można je porównać do najlepszych francuskich eaux-de-vie. Oczywiście najlepsze są te miodowe, zwłaszcza wiśniowa i morelowa – palce lizać.