Rives Group to w 100% hiszpańska firma rodzinna, czołowy lokalny producent ginu, choć mają też w ofercie wódę, likiery, czy napoje bezalkoholowe. Destylarnia wyposażona jest w system 30 metrowych kolumn oraz dysponuje dwoma dużymi stuletnimi miedzianymi alembikami typu John Dore, które są używane do redestylacji botaników.
Firma powstała w 1880 roku, założył ją Don Augusto Haupold, niemiecki konsul w Maladze, który założył winnicę, a także zajmował się sprzedażą win i brandy z Jerez. W 1900 roku zainstalowano miedziane alembiki do produkcji Rives Triple Sec i Rives Mint Liqueur, a potem innych popularnych likierów tamtych czasów, jak kawowe czy czekoladowe.
W 1980 toku zadebiutował ich flagowy obecnie produkt, Triple Distilled Rives Special Gin. Obecnie kolekcja ginów obejmuje siedem różnych receptur. Najlepszy z nich to Rives Gin El Alambique (42%), specjalna edycja z okazji 140-lecia firmy. Ma piękny zapach mandarynek, pomelo, w tle jałowiec. Smak pełen mandarynek i pomarańczy, delikatny jak likier. Gorzkie pomarańcze i mandarynki w finiszu. Inne ważne produkty to seria likierów owocowych Rives Tropic, w sumie 11 smaków oraz kilka innych linii likierów barowych, likier ziołowy El Monje, a także rozgrzewający, korzenny Höllenbär. Produkują wódki, na lokalny rynek VH, a także produkowaną w Polsce z żyta dankowskie złote wódkę King Peter (w wersjach czysta i różana), butelkują kubańskie rumy.
Nowoczesna destylarnia ma własną stację uzdatniania wody metodą odwróconej osmozy. Rozlewnia odpowiada za pakowanie całej produkcji i składa się z trzech linii rozlewniczych o wydajności do 18 tys. butelek na godzinę.