Rượu Phú Lễ Rượu nếp trắng

Alkohol z lokalnej wietnamskiej odmiany kleistego ryżu ba tri, który jest gotowany, a potem pozostawiany do ostygnięcia, aż stanie się lekko ciepły w dotyku. Wówczas jest posypywany rozgniecionymi drożdżami, dobrze ugniatany, a następnie pozostawiany do fermentacji w czystych kadziach. Po trzech dniach drożdże i ryż łączą się ze sobą, wydzielając wyjątkowy zapach, sygnalizując właściwy czas na dodanie niewielkiej ilości wody przed wznowieniem fermentacji. Po siedmiu dniach mieszanka jest gotowa do destylacji w niskiej temperaturze. Aromat lekki, owocowy – poziomki, jagody goji, truskawki, ale też nuty gotowanego ryżu. W ustach lekko nuta słona, fermentacyjna, mdła, woskowa i drożdżowa. Lekki, drożdżowo-owocowy finisz. Delikatne jagodowe czerwone owoce i ryż. Moc – 29%.

Zostaw komentarz

Przewijanie do góry
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2025

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.