Whisky single malt z Tybetu, dwukrotnie destylowana w alembiku. Najpierw leżakowała przez 9 lat w porcelanowych amforach, zgodnie z tybetańską tradycją, potem cztery lata w beczkach po bourbonie oraz beczkach z francuskiego dębu po sauternes i białych winach Coteaux du Layon z Doliny Loary. Nie barwiona i nie filtrowana na zimno. Butelkowana z mocą 46%. Aromat karmelu, werther’s original, dzikich drożdży, egzotycznej chińskiej fermentacji z udziałem bakterii. Bardzo oryginalny aromat. W ustach słodki sos sojowy, słodkie suszone śliwki, chiński sos śliwkowy, drożdże, suszone grzyby shitake. Niesłychanie pełne smaku i oryginalne. W finiszu jest śliwkowa słodycz, jest słoność soji i lubczyku, masa umami, konfitury śliwkowe, słodko-kwaśny sos śliwkowy, ziemistość. Niezwykle oryginalne i niebywale smaczne. Zupełnie inne niż jakakolwiek single malt.
