Sagamore Rye Tequila Finish

Destylarnia Sagamorre powstała w 2013 roku w Baltimore w stanie Maryland, produkuuje rye whiskey z bardzo dużym (95%) udziałem żyta w zacierze. Znani są z eksperymentowania z finiszowaniem swoich whiskey, m.in. w beczkach po kalwadosie, koniaku, sherry czy – jak w tym przypadku – po tequili. Whiskey ma słodki aromat wanilii, tofii, wanilii, miodu. W smaku toffi, śliwki w czekoladzie, miód. Czuć moc alkoholu, w finiszu wędzone śliwki, śliwka w czekoladzie, miód. Zabutelkowana z mocą 49%.

Zostaw komentarz

Przewijanie do góry
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2025

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.