recepturę tego niezwykłego bittera przygotował Stephen Martin, ambasador marki Saint-James. Dwa lata trwały eksperymenty, jak połączyć rum z Martyniki z przyprawami korzennymi i ziołami. Ostateczna receptura odwołuje się do francuskiej sztuki likierniczej, wielkich ziołowych likierów jak Chartreuse. W alkoholu z trzciny cukrowej wykorzystano do maceracji: chininy, piołunu, korzenia goryczki, kwiatów dzięglu, kminku, kolendry, imbiru i „sekretnych” dodatków. Moc – 44,5%.
W aromacie dużo pieprzu, limonki, bergamotki, fiołków, cynamon, lekko ananas. W smaku gorycz piołunu, albedo grejpfruta, chinina, ale też słodycz pomarańczy czy kandyzowanej cytryny. Finisz bardzo długi i bardzo cytrusowy, dużo cytryny, poza tym chinina i cukier. Doskonały do długich koktajli, które pięknie barwi na czerwono, sprawdzi się zarówno z ginem i tonikiem, jak i w daiquiri.
Polskim wyłącznym dystrybutorem jest Pinot Wine & Spirits.