14 lutego Phoenix Ltd, Associazione APS Promo Eventi, Taste It All – wine & food promotion zaprasza na spotkanie poświęcone Sardynii – wino, jedzenie, turystyka. Zaproszenie skierowane jest do przedstawicieli branży winiarskiej, gastronomicznej i mediów. Wstęp dla zarejestrowanych gości.


Mineralne wina, wyrazistą bottargę, sery pecorino, callu de cabreddu i inne sardyńskie przysmaki zaprezentują producenci z wyspy, którzy odwiedzą Warszawę i spotkają się z szefami kuchni, mediami oraz importerami win i produktów spożywczych. W świat sardyńskiej kuchni wprowadzą producenci wędlin, serów, owoców morza i pieczywa, a o tym jak tę kuchnię uzupełniają i wzbogacają tamtejsze wina opowiedzą Mariusz Kapczyński, red. nacz. portalu Vinisfera.pl wraz z Angelo Concas, czołowy sommelier z Sardynii.
Lista wystawców:
Agricola Soi (wino) www.agricolasoi.it
Cantina di Mogoro (wino) www.cantinadimogoro.it
Fratelli Serra (wino) www.vernacciaserra.it
I Garagisti di Sorgono (wino) www.garagistidisorgono.com
Vini Baccu (wino) www.vinibaccu.com
Viticoltori Romangia (wino) www.cantinaromangia.it
Feudo Sardo (wędliny) www.salumisardegna.com
Panificio Ferreli (pieczywo) www.ferreli.it
Picciau Formaggi (ser) www.picciauformaggi.it
Sa Marigosa (przetwory) www.samarigosa.com
Smeralda Bottarga (owoce morza) www.smeralda.com
Sun&Sand Sardinia (turystyka) www.sunandsandsardinia.com
Rejestracja pod adresem: https://sardiniantable2.evenea.pl do dnia 13 lutego 2019 r. Miejsce: Hotel Regent, ul. Belwederska 23, Warszawa. Godz. 12.-19.00.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Subskrypcja newsletter

Najnowsze wpisy wprost do Twojej skrzynki e-mail