mezcal produkowany w Oaxaca przez firmę Scorpion Mezcal SA. Na butelce dla celów reklamowych napisano jak na dobrych tequilach – 100% Agave, choć oczywiście nie chodzi tu o błękitną agawę. Innym chwytem promocyjnym jest umieszczenie na dnie butelek całego skorpiona. Jako jeden z nielicznych producentów, oferują mezcal długo leżakujący w dębowych beczkach, choć ten w wersji silver, nie leżakujący jest bardzo dobry, z nutką pikantną papryczki jalapeña oraz ożywczą limonki. Znacznie mniej udany jest Scorpion Reposado, który leżał w dębie od 2 do 11 miesięcy, jest zbyt nasiąknięty gorzkimi taninami beczki. Im starsze, tym lepiej smakują, nabierają słodkich nut miodowych. Jest Scorpion Añejo, który leżakował przez rok oraz Scorpion pięcio- i siedmioletni – obydwa o bogatym bukiecie miodu, owoców, ale także nut pikantnych i dymnych.