Sotol z Durango, trzy odmiany agawy: texanum, cedrosanum, wheeleri. Zabutelkowany z mocą 43%. Marka należy do rodziny Dorda i firmy Chopin. Aromat dymu z liści czarnej porzeczki, gotowana dynia i ognisko, uwędzona śliwka. W smaku miód, słodkie śliwki, brzoskwinie i dym, wędzone śliwki, porzeczki, agrest. W finiszu gotowana dynia, czarna porzeczka, pleśniowy ser, boczek, miód, dym, wędzona śliwka.
Powiązane artykuły
Alkohole dnia
tequila
Delikatny aromat – słodycz miodu, ziemistość, delikatna nuta korzenna, cynamonowa, kwiatowa, różana, słodka morela, mango. […]
Alkohole dnia
whiskey amerykańska
Zabutelkowana z mocą 50%, jedna z beczek dedykowanych dla sklepów duty free. Aromat ostry, intensywny, […]
Alkohole dnia
single malt, whiskey irlandzka
To druga oficjalna edycja single malt z destylarni w Donegal, zabutelkowana z mocą 46%. Beczki […]
Alkohole dnia
rum
Rum single cask był najpierw leżakowany przez 16 lat w klimacie tropikalnym w beczce po […]
Alkohole dnia
armaniak
Armaniak zabutelkowany w marcu 2023, w wieku 55 lat z mocą 40%. Aromaty wytrawne, taniczne: […]
Alkohole dnia
brandy
Brandy leżakowana 35 lat w limuzynowym dębie, zabutelkowana z mocą 40%. Aromat skóry, owocowego tytoniu, […]
Alkohole dnia
okowita
Destylowane w listopadzie 2023 roku żyto z regionu lubelszczyzny. Dwa lata starzenia, najpierw w beczce […]
Alkohole dnia
kalwados
Aromat bardzo świeży i słodki – dużo słodkich jabłek i gruszek, pieczone jabłka, jabłka z […]