Zapraszamy 16 stycznia na degustację whisky single malt z fińskiej destylarni Teerenpeli. To rodzinna destylarnia z Lahti. Robią whisky single malt ze słodu z lokalnego jęczmienia. Zakład wyposażony jest w parę szkockich alembików. Zaczynali w 2002 roku, dzisiaj są największą rodzinną destylarnią w Finlandii.
Gościem degustacji będzie Veera Pastinen.
Degustacja wyjątkowo zacznie się o godzinie 19.00.
Do spróbowania będzie sześć whisky single malt:
Portii (najpierw leżakowana 3-4 lata w beczkach po bourbonie, potem finiszowana pół roku w beczkach po porto)
Kaski (leżakowana wyłącznie w beczkach po sherry)
Teerenpeli 10YO (beczki po bourbonie i sherry)
Kulo (lekko torfowa, beczki po sherry oloroso i pedro ximenez)
Savu (wersja torfowa, mieszanka beczek po bourbonie i po sherry pedro ximenez)
Palo (limitowana edycja, mocno torfowa, beczki po sherry oloroso i pedro ximenez)
Degustacja będzie prowadzona przez platformę Zoom. Koszt uczestnictwa to 60 zł (plus 15 zł wysyłka Pocztex), obejmuje 6 próbek whisky po 20 ml.
bilety: https://spirits.com.pl/produkt/spotkanie-z-teerenpeli/
z wysyłką: https://spirits.com.pl/produkt/spotkanie-z-teerenpeli-z-wysylka/
Wszystkie miejsca sprzedane