Springbank 17YO Madeira Wood

bardzo ciekawa edycja. Whisky najpierw leżakowała w beczkach po rumie oraz po bourbonie, a potem na trzy lata trafiła do beczek po maderze. Wypuszczono 9200 butelek. Barwa wpada w delikatny róż. Aromat lekko dymny, różany, muszkatowy, pudrowy, miodowy. Smak bardzo delikatny, także bardzo kwiatowy, pyłkowy, likierowy, nuty ziół, propolisu, lekko drożdży, lekko zagotowanego słodkiego wina. Intrygujące. W finiszu są rodzynki, daktyle, orzechy, miód, drożdże, delikatnie sól. Moc – 47,8%. W Polsce w ofercie M&P.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.