Stolichnaya bezglutenowa

Stolichnaya chcąc włączyć się w trend potrzeb konsumentów, głównie na rynku amerykańskim, dodała do portofolio wódkę pozbawioną glutenu, tworzoną na bazie kukurydzy i gryki – 88% kukurydzy i 12% gryki. W USA jest dostępna już od kwietnia. Stoli Gluten Free, bo pod taką nazwą trafia za ocean, jest destylowana z kukurydzy i gryki, która rośnie w okolicach miasta Tambow na Nizinie Ocko-Dońskiej, nad rzeką Cną w Rosji. Powstaje w zakładzie Talwis, gdzie jest trzykrotnie destylowana, a następnie filtrowana przez piasek kwarcu i węgiel brzozowy, po czym mieszana jest z wodą źródlaną z ujęcia z Latvijas Balsams w Rydze. Każda butelka ma numer partii i podpis dyrektora produkcji Latvijas Balsams, Ronaldsa Zarinovsa.

 

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.