Stolichnaya bezglutenowa

Stolichnaya chcąc włączyć się w trend potrzeb konsumentów, głównie na rynku amerykańskim, dodała do portofolio wódkę pozbawioną glutenu, tworzoną na bazie kukurydzy i gryki – 88% kukurydzy i 12% gryki. W USA jest dostępna już od kwietnia. Stoli Gluten Free, bo pod taką nazwą trafia za ocean, jest destylowana z kukurydzy i gryki, która rośnie w okolicach miasta Tambow na Nizinie Ocko-Dońskiej, nad rzeką Cną w Rosji. Powstaje w zakładzie Talwis, gdzie jest trzykrotnie destylowana, a następnie filtrowana przez piasek kwarcu i węgiel brzozowy, po czym mieszana jest z wodą źródlaną z ujęcia z Latvijas Balsams w Rydze. Każda butelka ma numer partii i podpis dyrektora produkcji Latvijas Balsams, Ronaldsa Zarinovsa.

 

Przewijanie do góry
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2025

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.