Stork Club Rye Malt

Whisky zrobiona z trzech odmian niemieckiego słodowanego żyta, powstała w Spreewood Distillers. Leżakowała w beczkach z amerykańskiego i niemieckiego dębu (tzw. dąb napoleoński, rosnący też w Polsce, który należy do największych dębów na świecie) oraz beczek po sherry. Butelkowana z mocą 43%. W aromacie ogród, łąka: forsycja, kaczeńce, mniszek lekarski, koniczyna, jabłka, delikatnie pieprz, ale też ser roquefort. W ustach jabłka, cytrusy, nasturcja, kwaśne i gorzkie jabłka, karczoch. Finisz oleisty, zielone oliwki, nasturcje, kwaśne jabłka, gorzkie jabłka, lekki pieprz, seler naciowy. Bardzo ciekawa żytnia whisky. W Polsce w ofercie Pinot Wine & Spirits.

Zostaw komentarz

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.