Pszeniczna wódka produkowana przez Faer Isles Distillery, butelkowana z mocą 41,7%. Jak opowiada Dánial Hoydal, współzałożyciel destylarni: Podczas wiercenia podmorskiego tunelu łączącego dwie wyspy, pod dnem morskim odkryto liczący ponad milion lat zbiornik słodkiej wody. Natychmiast nas to zaintrygowało i odkryliśmy, że woda jest niezwykle czysta i przejrzysta, a jej wyrazisty smak świadczył o tym, że trafiliśmy na żyłę złota. Okazało się, że woda doskonale nadaje się do destylacji, tworząc bardzo czystą i gładką wódkę o wyraźnym oceanicznym charakterze. Dodatek odrobiny destylowanych wodorostów nadaje lekko słonawy smak, nut orzechowych i kwiatowych. Filtrowana przez warstwy skał przez tysiące lat, woda jest bogata w minerały, które przyczyniają się do jej złożonego smaku. Wódka ma nuty ziołowe i mineralne, lekka słoność, kredowość. W smaku jest kredowa i bardzo słona, wyrazista. Finisz nieco taniczny, mineralny, botaniczny, kredowy, a przede wszystkim bardzo słony.






