Dla upamiętnia sześćdziesięciolecia ocznicę pracy malt mastera w destylarni The Balvenie, Davida C. Stewarta, wypuszczona została Balvenie Sixty. Whisky z jednej beczki hogshead z 1962 roku, tylko 71 butelek w cenie 145 tys. funtów każda. To najstarsza Balvenie oficjalnie wypuszczona przez destylarnię.
Prawdopodobnie nikt nie przepracował tylu lat w jednej destylarni, co David Stewart. Był wielokrotnie nagradzany, m.in. prestiżową nagrodą Icon of Whisky przyznawaną przez „Whisky Magazine” w 2009 r. oraz Nagrodą za całokształt twórczości IWSC w 2005 roku, otrzymał także tytuł Distiller of the Year ISC. W 2016 roku królowa brytyjska odznaczyła go orderem Most Excellent Order of The British Empire (MBE) za zasługi dla szkockiej whisky.
Urodzony w 1945 roku w Ayr w Szkocji, David rozpoczął swoją pracę dla William Grant & Sons w 1962 roku. W 1974 roku zostać master blenderem, nadzorując gamę single maltów i blendów: Balvenie, Glenfiddich i Grants. Jako malt master nadzoruje tworzenie wszystkich whisky dla Balvenie.