Klub Flisak ‘76 (ul. Chlebnicka 9/10, Gdańsk) zaprasza 4 czerwca w godz. 13.-17.00, na warsztaty The Art Of Fermentation, które poprowadzi guru fermentacji Sandor Katz. Autor wielu publikacji kulinarnych, m.in. „The art of fermentation” i „Wild fermentation”. Poprowadził setki szkoleń na całym świecie, szerząc świadomość i zamiłowanie do różnych form fermentacji w codziennym życiu oraz zachęcając do eksperymentów w tym kierunku.
Plan warsztatów:
– szeroki przegląd procesów fermentacyjnych, rodzaje starterów
– ogólny przekrój fermentowanych napojów
– wyzwania, błędy i rozwiązywanie problemów (omówienie i tasting eksperymentów przyniesionych przez uczestników)
– fermentacja w koktajlach
Wydarzenie wspiera marka The Bombay Sapphire Distillery. Wstęp wolny, jednak ze względów logistycznych ILOŚĆ MIEJSC BARDZO OGRANICZONA. Zapisy: anita.flisak@gmail.com.