Produkowany z trzciny cukrowej uprawianej na Seszelach na granitowej, niewulkanicznej glebie. Część tego rumu zrobiono z soku z trzciny cukrowej, był destylowany w alembikach. Leżakował w średnio wytostowanych beczkach z nowego dębu francuskiego. Ten rum został zmieszany z trzyletnim rumem z melasy, z beczek po bourbonie oraz z ośmioletnim rumem z melasy z Foursquare na Barbadosie. Zabutelkowany z mocą 45,1%. Bardzo lekka filtracja. W zapachu zioła, tropikalne drewno, kokos, banany, estrowość z dłuższej fermentacji, nieco miodu. Rum w ustach wytrawny, nieco słony, przefermentowany miód, banany, ale nie słodkie, liście bananów, tytoń. Finisz wyraźnie słony i pełen tropikalnych owoców – papaja, marakuja, zielone jabłko, ale też cierpkość tytoniu.
W Polsce w ofercie Pinot Wine & Spirits.