Taste Spain Polonia, wcześniej znane jako Varsovino, to coroczne spotkanie hiszpańskich producentów z polskimi importerami, dystrybutorami, sommelierami, restauratorami i przedstawicielami mediów branżowych, którzy zapraszają do odkrywania hiszpańskich smaków i nawiązania nowych kontaktów handlowych.
Podczas wydarzenia 29 hiszpańskich firm poszukujących polskich partnerów zaoferuje gościom do degustacji swoje produkty delikatesowe: wina i likiery, jamón ibérico, wędliny, sery oraz słodycze.
Degustacji walk around towarzyszyć będą dwie sesje masterclass: degustacja komentowana oliwy z oliwek, którą poprowadzi Monika Solińska, jedyna polska certyfikowana sommelierka oliwy oraz warsztaty profesjonalnego krojenia szynki prowadzone przez gościa specjalnego, maestro jamonero Jesus Manuel García.
Wydarzenie odbędzie się 24 września w Muzeum Geologicznym w Warszawie w godzinach 12:00-18:00. Organizatorem jest Ambasada Hiszpanii w Warszawie we współpracy z hiszpańskim instytutem handlu zagranicznego ICEX oraz agencją Taste it All.
Szczegóły oraz bieżąca komunikacji prowadzone są w Wydarzeniu na Facebooku https://www.facebook.com/share/fbzH6D3niTtGCEST/
Katalog wystawców oraz link rejestracyjny na Taste Spain pod adresem https://www.tasteitall.pl/kalendarzimprez/taste-spain-2024,p29529133.
Aqua Vitae i Spirits.com.pl są patronami wydarzenia.