Destylarnia Teelin wypuściła whiskey finiszowaną w beczkach po piwie imbirowym z London’s Umbrella Brewing, z kolei browar wypuścił swoje piwo leżakowane w beczkach po whiskey Teeling: Umbrella London Ginger Beer finished Teeling Whiskey i Teeling Whiskey finished Umbrella London Ginger Beer. Whisky jest pełna nut imbirowych i melasowej słodyczy, zabutelkowana z mocą 46%. Najpierw leżakowała w beczkach po bourbonie, a potem dodatkowo przez dwa latach była finiszowana w dwóch 500-litrowych beczkach po piwach. Polskim dystrybutorem whiskey Teeling jest Tudor House.
Teeling z beczek po piwie imbirowym
Warto przeczytać
1 komentarz do “Teeling z beczek po piwie imbirowym”
Komentarze są wyłączone.
Warto wspomnieć, że browar warzy prawdziwe Ginger Beer, a nie Ginger Ale (niskoalkoholową lemoniadę). Ich normalna wersja ma 5%, natomiast po Teeling’u (również 2 lata) wjechała na 5,5%, co w kategorii Ginger Beer jest dużym osiągnięciem. Szczerze, bardziej interesuje mnie smak piwa niż whiskey:)