The Shokaku 尚覚

Awamori z destylarni Zuisen, jednego z najstarszych i najbardziej tradycyjnych producentów na Okinawie. Założona w 1887 roku w Shuri, Zuisen specjalizuje się w tradycyjnych technikach i leżakowaniu, a linia Shokaku to najdroższe i najlepsze z ich produktów. Do fermentacji wykorzystano lokalny długoziarnisty ryż. Proces jednokrotnej destylacji jest przerywany na wczesnym etapie, przy mocy 53% i z taką mocą trafia do butelek. Aromat mąki, śliwki, koji, gotowanego ryżu, soi, słodu, ciemnego ciężkiego porterowego piwa. W smaku bardzo dużo umami: sos sojowy, nuty grzybowe, słód i pleśń. W finiszu słodowa słodycz i słoność sosu sojowego, sos śliwkowy, rokitnik, kwaskowe jabłka, karmel, kakao.

Zostaw komentarz

Przewijanie do góry
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.