Tomatin wypuszcza Cù Bòcan 2005 Vintage

Limitowana edycja whisky single malt (11400 butelek) z destylarni Tomatin – Cù Bòcan 2005 Vintage – leżakowała w beczkach po bourbonie i po sherry. Jak rekomenduje producent, jest to lekko torfowa whisky o aromacie toffi i jabłek, ze smakiem waty cukrowej. Produkcja torfowanego słodu w gorzelni rozpoczęła się w 2005 roku i odbywa się zawsze w ostatnim tygodniu grudnia. Moc whisky to 50%.

 

Przewijanie do góry
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2025

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.