bardzo droga wódka (w Wielkiej Brytanii kosztuje ok. 33 funty za butelkę 0,7 l, w Polsce jest znacznie droższa – 290 zł), receptura i marka należą do brytyjskiej firmy Brand Distillery, jednak zestawiana jest w Polsce, z polskich zbóż. Przez pewien czas produkowana była w Polmosie Szczecin, potem w Akwawit-Polmos we Wrocławiu. Robiona z mieszanki: żyta (50% nastawu), pszenicy i jęczmienia (po 25%). Dwukrotnie filtrowana, zachowuje wiele aromatów zbóż, słodu, lekko oleista, smak słodko-słony, z nutami dymu, wyraźnym smakiem ziaren. Pięknie pakowana w butelki, które mają przypominać dawne korbasy – średniowieczne aparaty do destylacji w pracowniach alchemicznych, zamykana korkiem. Zarówno koncepcja tej wódki, jak i jej nazwa, odwołują się do średniowiecza, nazwa nawiązuje do nazwiska teologa, filozofa i alchemika, żyjącego w XIII wieku franciszkanina Rajmunda Llulla. Moc – 40%.