Vallet Pierre

Firma działa od kilku pokoleń, została założona w XIX wieku przez Michela i Catherine Vallet. Obecnie zarządzają nią Laurent i Elodie. Nazwa powstała, aby upamiętnić pradziadka Laurenta, Pierre’a Valleta, który żył w czasach filoksery i to jest forma uznania dla jego ciężkiej pracy aby odbudować winnice.

Do destylacji używają głównie winogron z Grande i Petite Champagne. Destylacja trwa 24 godziny. Używane są stare beczki o pojemności 350 l. Destylarnia i piwnice otwarte są dla zwiedzających od poniedziałku do piątku.
SONY DSCGama koniaków to: VS (zapach kwiatu lipy, nuty gruszek, jabłek), VSOP (aromat kwiatowo-owocowy, smak śliwek, moreli), XO (w nosie kwiat lipy, suszone kwiaty, smak wanilii, śliwek, suszonych owoców, tanin), Extra (aromat suszonych owoców, prażonych migdałów, smak z nutami pikantnymi i długim miękkim finiszem), Héritage (w nosie orzechy, cygara, smak z nutami przypraw, okrągły, długi gładki finisz), Excellence (aromat lukrecji, przypraw, skóry, w ustach mocny, solidny).

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

 

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.