23 lutego w restauracji Bistro de La Tour przy ul. Sikorskiego 111 w Józefowie odbyła się degustacja whisky z destylarni Ardbeg. Organizatorem spotkania był sklep Cezar Wino i Alkohole Świata.
Główny bohater wieczoru, Ardbeg, został zaprezentowany w czterech odsłonach: Ardbeg Ten, An Oa, Ugeadail i Corryvreckan. W degustacji brały udział 53 osoby. – Nie spodziewaliśmy się tak dużej frekwencji – mówi Cezary Wochal, organizator spotkania.
Na początek goście otrzymali welcome drink, whisky Glenmorangie 10YO ze skórka pomarańczy. Spotkanie prowadził Kuba Grabowski, ambasador Glenmorangie i Ardbega. Opowiadał o historii destylarni Ardbeg, metodach destylacji i produkcji, o wyjątkowym charakterze miejsca – destylarnia jest na Wyspie Isla. Mówił także jak należy degustować sigle malt scotch whisky. „Deserem”, zwieńczającym całe wydarzenie, był cocktail Ardbeg Sour, czyli połączenie whisky Ardbeg Ten z sokiem z cytryny, białkiem i syropem cukrowym. Impreza trwała dwie i pół godziny.