Whiskey Master Class

Lew Bryson to autor m.in. książki „Tasting Whiskey”, przez kilka lat redaktor prowadzący magazyn „Whiskey Advocate”. Książka ma kilka atutów, przede wszystkim przedstawia ludzi, destylarnie, różne podejścia do każdego procesu produkcji whisky, od wyboru ziarna, przez mielenie, zacieranie, fermentację i wybór drożdży, destylację i dobór aparatury, wybór i przygotowanie beczek i rodzaju magazynu składowania, a nawet miejsca w magazynie, po blendowanie, butelkowanie, a nawet marketing i oczywiście degustację, a także przechowywanie butelek z whisky. Bryson pisze o rzeczach niby znanych, ale zagląda od kuchni do różnych destylarni i pokazuje różnice w podejściu do tych samych zagadnień. Także różnice kulturowe, geograficzne, prawne. Przedstawia jak się robi whisky w Szkocji i whiskey w Irlandii, jak to wygląda w USA i Kanadzie, jak w Japonii czy Indiach. Mądrze poukładana książka, przetykana notami degustacyjnymi.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.