Whisky Night & Wine Festiwal zorganizowano w czterogwiazdkowym hotelu Słoneczny Młyn. Stoiska zajęły część przestrzeni na parterze i piętro. Równolegle z degustacjami odbywały się sesje master class (nie tylko z whisky, także z rumami), a także pokazy mody i bielizny damskiej oraz koncert Anny Hnatowicz. Jack Daniel’s ustawił bar z koktajlami. Obok swoje wódki i okowity prezentowały Toruńskie Wódki Gatunkowe. Z importerów byli m.in. Pinot i An-Ka Wines oraz Stilnovisti. Na parterze z wielką ekspozycją zaprezentował się Stock – whisky i bourbony, m.in. Jim Beam. Był producent grappy – Marzadro. Na stoisku Pinota można było spróbować rumów. Pernot Ricard zaprezentował whisky Aberlour. Nie zabrakło też trunków należących do Diageo, jak również win od Magazynu Wina.
Dodatkowymi atrakcjami były licytacje alkoholi na cele charytatywne, losowanie nagród dla uczestników imprezy. Gościem festiwalu był m.in. Jarosław Urban, autor książek o whisky i bourbonie.