Jadąc drogą A913 wzdłuż Rzeki Tay z Perth w stronę słynnych pól golfowych w Fife, mija się nową destylarnia szkockiej whisky należącą do rodziny Morrison. Powstała w 2017 roku w miejscu zakładu blendowania whisky Morrison & Mackay, który powstał w 1982 roku początkowo dla firmy John Murray & Co. – w polu, przy wsi Aberargie. Kenny Mackay, Brian Morrison i jego syn Jamie zostali tu właścicielami od 2005 roku. Od 2019 roku jedynymi właścicielami są Brian i Jamie, a firma z Morrison & Mackay przekształciła się w Morrison Scotch Whisky Distillers Ltd. To duży zakład, mają już swoją whisky, ale jej nie pokazują, nie butelkują i na razie nie wiedzą, kiedy ona zadebiutuje. Są bogaci, nie spieszy im się. Korzystają z własnego ujęcia wody oligoceńskiej i własnego jęczmienia, upraw odmiany golden promise, słodowanego w firmie Simpsons. W Aberargie Morrisonowie mają też zestawialnię do kupażowania whisky i linię butelkowania. Tu powstają ich blendy Old Perth, tu są butelkowane whisky single malt z serii Carn Mór.
Pierwsze beczki z nowych alembików w Aberargie zostały napełnione w listopadzie 2017 roku. Kadź zacierna ma pojemność 2 ton. Mają tu sześć stalowych kadzi fermentacyjnych po 10 i 15 tys. l. Fermentacja trwa 72 godziny. Alembik pierwszej destylacji ma pojemność 15 tys. l, drugiej – 10 tys. l, alkohol odbierają z mocą 67 tys. l, wlewają do beczek z mocą 63,5 tys. l. Przy destylarni są magazyny leżakowania whisky, zarówno tradycyjne klepiskowe, jak i paletowe, używają beczek po bourbonie i sherry. Moce produkcyjne to 750 tys. l etanolu rocznie.
Destylarnia nie jest otwarta dla zwiedzających, nie pozwalają też na robienie zdjęć w destylarni.