Firma powstała w 1821 roku w Normandii pod nazwą Debrise-Dulac, dziś nosi imię założyciela i należy do grupy Spirit France (razem z firmami Boulard i Lecompte). Już w 1900 roku stała się liderem na rynku sprzedaży kalwadosów i palmę pierwszeństwa dzierży do dziś, przy czym ponad 60% przychodów zapewnia eksport do ponad 60 krajów (największym importerem są Niemcy). Jako jedynie robią kalwadosy wszystkich apelacji: ACC, Pays d’Auge i Domfrontais. Duży zakład z alembikami i aparatami do destylacji ciągłej mieści się w miejscowości Sainte Foy de Montgomery, obok dużego zakładu produkującego cydr.
Rocznie przerabiają na alkohol ponad 10 tys. ton jabłek. Zużywają 20 kg jabłek lub 14 l cydru do wyprodukowania jednego litra kalwadosu. Mają łącznie pięć magazynów po 2500 beczek, temperatura leżakowania jest stała, wynosi 12-14 stopni, a udział aniołów to ok. 2% rocznie. Do zestawienia blendów wykorzystują co najmniej 20 różnych kalwadosów.
Przy głównej siedzibie firmy na przedmieściach Pont-l’Évêque działa małe Muzeum Kalwadosu, odwiedzane rocznie przez ok. 25 tys. turystów, zwiedzać można nie tylko wystawę poświęconą technologii produkcji (prezentowana jest m.in. bardzo ciekawa makieta XIX wiecznego przewoźnego aparatu destylacyjnego w zaprzęgu konnym) lecz także należące do gorzelni piwnice, w których dojrzewają trunki. Są tu gigantyczne beczki po 321 hl oraz mniejsze po 380-385 l, które leżą na pięciu poziomach. Drewno pochodzi z dębów z lasów z południa Francji, a beczki powstają w zakładzie Tonnellerie d’Honfleur, ok. 40 km od Pont-l’Évêque. Odwiedzających wita film, na którym Michel Poulain, mistrz destylacji w Père Magloire, opowiada na filmie jak powstaje kalwados.
Kalwadosy Père Magloire butelkowane są w wielu wersjach, o bardzo zróżnicowanym smaku, przy czym nie robią kalwadosów rocznikowych, a jedynie blendy. Wersja podstawowa, leżakująca trzy lata, to Calvados ACC Fine VS. Inne młode kalwadosy to: Calvados Domfrontais (ze sporym udziałem gruszek), Calvados Pays d’Auge czy sześcioletni Calvados ACC Reserve de Gouberville oraz Calvados Pays d’Auge VSOP. Kalwadosy z wyższej półki to: Calvados ACC 12 ans, Calvados Pays d’Auge Vieille Reserve, Calvados Pays d’Auge 20 ans i Calvados Pays d’Auge XO. Prawdziwe rarytasy to: Calvados Isadora, będący mieszanką kalwadosów z najlepszych beczek, zarówno destylowanych w alembikach, jak i w kolumnach, w wieku 15-20 lat) oraz najbardziej dostojne, a przy tym delikatne, długo leżakujące: Calvados ACC 35 ans i ACC 50 ans. Degustowanie ich to prawdziwa uczta.
Père Magloire – zakład w Sainte Foy de Montgomery i siedziba główna w Pont-l’Évêque